Microsoft Office Specialist Banner

Microsoft Office Specialist gecertificeerde werknemers zijn aantoonbaar meer productief en vaardig als het gaat om Microsoft Office applicaties in het werkveld. Onderzoek wijst uit dat MOS gecertificeerde personen verhoogde competenties, productiviteit en geloofwaardigheid hebben ten opzichte van hun werknemers, medewerkers en klanten. 

MOS helpt de prestaties en productiviteit te verhogen en geeft bovendien werkgevers een meetbare return-on-investment. Daarnaast is het werken met de Microsoft Office applicaties een veelgevraagde competentie en graadmeter bij het zoeken naar mensen voor nieuwe arbeidsposities. Het is daarom niet voor niets dat de MOS certificering als de meest relevante certificering het bedrijfsleven wordt beschouwd en daarmee onmisbaar is voor scholieren, studenten en starters op weg naar hun eerste stageplek of plaats op de arbeidsmarkt. 

Microsoft Office Specialist certificeringen zijn beschikbaar voor Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access, OneNote*, SharePoint* en Office365. Met de examens worden fundamentele kennis en vaardigheden met betrekking tot de Office applicaties gevalideerd. Microsoft Office Specialist Expert examens zijn bovendien beschikbaar voor Word en Excel en worden gebruikt om geavanceerde vaardigheden met betrekking tot deze programma's te valideren. Elke MOS certificering wordt geexamineerd in een apart examen.

Momenteel zijn er drie generaties MOS certificeringen beschikbaar:

  • MOS 2007
  • MOS 2010
  • MOS 2013